Beuningen

Nieuws


Beuningen is volop in beweging!! Veel inwoners zetten zich in om Beuningen leefbaar te houden en het wonen in Beuningen nog leuker te maken. Denk maar eens aan de facelift van het (voorheen) voetbalveld, waardoor het is omgetoverd tot een Multi-functioneel evenementen terrein waar trouwens nog steeds gevoetbald kan worden! Maar ook wordt hier de prachtige feesttent van Beuningen opgebouwd tijdens dorpsfeest BuitengewoonBeuningen, en als het vriest wordt er de ijsbaan uitgelegd. Al deze geweldige initiatieven worden financieel gesteund door Leader!! lees meer...
Jubileum Gala op 9, 10 en 11 november 2018!!!
Al 11 jaar de mooiste carnavalsfeesten, al
11 jaar Beunings trots: C.V. De Valappels.
In 2018 is het eindelijk zover en viert deze
prachtige vereniging haar eerste jubileum.
Dat moet natuurlijk groots gevierd worden.
Hoe? Door middel van een onwies mooi
Jubileumgala! Dit in samenwerking met het
CCB (carnavals commité Beuningen). lees meer...
Stilzitten is niks voor hem…… en het lange gras met daarin verstopt vele hondendrollen achter zijn heg, zat hem (en menig andere Beuninger)al langer dwars….. Dus kon Joost Mollink het niet laten en heeft hij de berm langs de Schoolweg gemaaid, opgeruimd en nieuw ingezaaid. Het fietspad is er helemaal van opgeknapt, prachtig! Zo is het weer een genot om over de Schoolweg te wandelen (met of zonder hond!) of te fietsen, zowel voor de Beuningers als voor de vele toeristen die Beuningen aandoen. Joost hartelijk bedankt voor deze spontane actie! Om de bermen, ook op andere plaatsen in Beuningen netjes te houden, moeten we allemaal een beetje ons best doen!
Aan alle hondenbaasje de vraag om voortaan de drollen van hun huisdier in een plasticzakje in de daarvoor bestemde afvalbakken doen, dan blijft de berm netjes en heeft niemand meer last van hondenpoep onder de schoen of hondenpoep op andere ongewenste plekken! …wel zo fris, toch?!
lees meer...
Hondenpoep; Nederlands grootste kleine ergernis. Zo ook in de Gemeente Losser. In 2017 heeft de Gemeenteraad besloten de overlast van honden tegen te gaan en te onderzoeken wat de Gemeente Losser terug kan doen voor honden en hun baasjes.
Per dorpskern is geïnventariseerd welke maatregelen we volgens de inwoners (zowel hondenbezitters als geen-hondenbezitters) moeten treffen. Ook de dorpsraden hebben advies gegeven. Uit deze inventarisatie kwam nadrukkelijk naar voren dat er onder andere behoefte is aan voorzieningen zoals hondenpoepbakken. We hebben daarom als eerste stap in het terugdringen van deze ergernis een aantal hondenpoepbakken aangeschaft. Het Servicebedrijf van de gemeente Losser gaat deze bakken medio juni plaatsen.
lees meer...
Een concert op het erf van Fiona en Jeroen, aan de Paandersdijk 10 te Beuningen, hoe bijzonder!! Iedereen is van harte welkom. Voor meer informatie, zie de afbeelding op de volgende pagina. lees meer...
Kerstwandeling 2017 28-11-2017
Kerstwandeling Tweede Kerstdag 2017

De VVV De Lutte-Losser-Beuningen organiseert op Tweede Kerstdag een prachtige Kerstwandeling, 6 of 9 km, door het (winter)landschap rondom Beuningen met onderweg het geluid van de midwinterhoornblazers.

Met stevige stappers door het prachtige buitengebied van buitengewoon mooi Beuningen.
Starten kan tweede Kerstdag tussen 10.00-13.00 uur vanaf CR Sterrebos, deelname bedraagt € 6,50 voor volwassenen en € 3,50 voor kinderen (t/m 12 jaar). Prijzen zijn inclusief consumpties en exclusief stamppottenbuffet.
Informatie m.b.t. het stamppottenbuffet zie: www.sterrebos.nl

Meer informatie over de wandeling: www.vvvdeluttelosser.nl, tel: 0541-551160.

De routebeschrijving en toelichting op deze prachtige route vindt u als u hier klikt:
lees meer...
Sinterklaas op de Mariaschool

Ook dit jaar hopen we weer dat Sinterklaas weer bij ons komt. Er is al contact geweest met een van de Pieten. Ze hebben ons verzekerd dat Sint op dinsdag 5 december om 8.30 uur bij ons komt. Dit vinden we natuurlijk erg leuk!

Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn, van jong tot oud.

lees meer...
Op het dorpsfeest Buitengewoon Beuningen, tijdens de opening van Heel Beuningen Bakt, is er al een tipje van de sluier opgelicht. Ook heeft dagblad Tubantia er al menig artikel over geschreven: Beuningen krijgt een ijsbaan!!!
Stichting Sportveld Beuningen blaast nieuw leven in wat voorheen het voetbalveld was, het veld wordt omgetoverd naar een Evenemententerrein waar bij vriezend weer een ijsbaan kan worden "uitgerold". Voordat het zover is moet er nog wel het een en ander gebeuren! Door Werktuig&Bouw is er een begin gemaakt, ze hebben het veld waterpas en zo vlak mogelijk gemaakt, bovendien is de nieuwe grasmat ingezaaid. Nu maar hopen dat allereerst het gras lekker gaat groeien en dat we daarna een strenge winter krijgen!! lees meer...
GLASVEZEL in het buitengebied van Beuningen…..
Eindelijk, na jaren van overleg en inzet van vrijwilligers
is het dan zover dat we ook in het buitengebied van Beuningen
glasvezel kunnen krijgen!

Om u van de laatste informatie te voorzien is er, naast de door
Glasvezel Buitenaf georganiseerde bijeenkomsten, een extra informatieavond
in Beuningen georganiseerd. Deze bijeenkomst vindt plaats op:

Dinsdag 30 mei 2017, om 20.00 uur in C.R. ’t Sterrebos in Beuningen

lees meer...
Zichtbaar : 0 - 9 van 9
<< < 1 > >>