Dorpsraad
Hartelijk welkom op de website van de Dorpsraad Beuningen. Bent u geïnteresseerd of hebt u iets te melden, neem dan contact op met: info@dorpsraadbeuningen.nl

Nieuws


De informatieavond is georganiseerd door de dorpsraad en heeft als doel om de inwoners van Beuningen te informeren over de activiteiten die lopen in het dorp en is tevens het moment om meningen te verkrijgen van de inwoners voor de uitvoering van projecten.
lees meer...
Op de informatieavond hebben Mark Geers, van het Boeiend Beuningen Project 'Revitalisering dorpskern Beuningen', en Robert Middelhuis, van de gemeente Losser, een eerste indruk gegeven van de grote verbeterslag die gepland is voor de kern van Beuningen.
lees meer...
Tom Wagenvoort heeft de aanwezigen op de informatieavond meegenomen in het plan om Beuningen energie 'Positief' te maken. Grote plannen en klein beginnen. De eerste mogelijkheden voor inwoners om mee te doen aan een gezamenlijk aanschaffen van zonnepanelen is mogelijk.
lees meer...
Samen actief ouder 14-11-2018
Op de informatieavond van 29 oktober 2018 hebben Renate Velthuis en Corine Sanderink uitgelegd hoe de projectgroep 'Samen actief ouderen' zich verdiept heeft in de mogelijkheden die andere dorpsgemeenschappen bieden voor ouderen. 'Prettig wonen, leven en werken, nu en in de toekomst' is de kern van 'Boeiend Beuningen'. Dat betekent dat ook voor ouderen activiteiten moeten zijn, waar ze elkaar kunnen ontmoeten.
13 december 2018 is al een eerste bijeenkomst gepland.
lees meer...
Tom Jannink van het OVKK (Overijsselse Vereniging van Kleine Kernen) begeleidt - naast Beuningen - meerdere dorpen om te komen tot een visie voor het zogenoemde maatschappelijk vastgoed. Er wordt samen met het dorp bepaald welke functies in de toekomst wenselijk zijn voor bijvoorbeeld ontmoeten, cultuur en vergaderingen. Vervolgens wordt gekeken welke combinaties er eventueel mogelijk zijn, binnen bestaande ruimtes of door herbouw/verbouw/nieuwbouw. Juist door functies te combineren ontstaat een positieve kruisbestuiving tussen mensen: dat bevordert de saamhorigheid en leefbaarheid, is efficiënter en verlaagt de druk op vrijwilligers.
lees meer...
Maandag 29 Oktober 2018 om 20:00 uur
We nodigen u van harte uit voor de informatieavond op maandagavond 29 oktober.
Op deze avond praten we u graag bij over het bouwplan Lomanskamp 2 en de prachtige projecten van Boeiend Beuningen die in volle gang zijn.
Een hele groep inwoners (jong en oud) is bezig met projecten, om ons dorp nog mooier en levendiger te maken. Er zal een terugkoppeling van de projecten worden gegeven. Samen werken we aan de toekomst van Beuningen!
.....het belooft een Boeiende avond te worden die u niet mag missen!!
We zien u dan ook graag op maandag 29 Oktober 2018 om 20.00 uur
bij CR ’t Sterrebos.


lees meer...
Vind je het ook zo fijn om in Beuningen te wonen?
Heb je ideeën om Beuningen nog leuker te maken?
Of wil je je hiervoor inzetten?
Ben je benieuwd wat er zoals speelt en besproken wordt in de dorpsraad?
Dan is de dorpsraad op zoek naar jou!!
M.n. hebben we een vacature voor:
• PR-man of vrouw:
We willen ons dorpje graag meer op de (digitale) kaart zetten, onder andere door beter gebruik te maken van social media! Vind jij het leuk om bezig te zijn op dit vlak, meld je dan aan en word onze PR-man of vrouw!
• Penningmeester:
Ook de financiële zaken zijn van belang binnen een dorpsraad.
• Secretaris
De ontvangen post moet worden beoordeeld en behandeld, en samen met de voorzitter stel je de agenda voor de vergaderingen samen.
Ben je geïnteresseerd om de leefbaarheid van ons dorp te continueren? En/of lijkt het je een uitdaging om samen met dit actieve dorpsraadteam de taak van de dorpsraad uit te voeren?
Laat het ons weten! en schuif eens aan bij een van onze vergaderingen.
Je kunt je reactie mailen naar info@dorpsraadbeuningen.nl of spreek een van de huidige dorpsraadleden aan!

lees meer...
Boeiend Beuningen 13-02-2018
Beste Boeiende Beuninger,

Op 10 oktober hebben we de projecten van Boeiend Beuningen gepresenteerd en er hebben zich maar liefst 60 inwoners uit Beuningen bereid verklaard om mee te helpen om Beuningen nog boeiender te maken.

Op basis van de verschillende projecten zijn 10 projectgroepen ontstaan:
- Toekomst kerk(gebouw)
- Ondernemersplatform
- Energie neutraal Beuningen
- Jongeren activiteiten
- Revitalisering dorpskern/dorpsverfraaing/verkeer en veiligheid
- Uniforme uitstraling buitengebied/Natuurlijk Beuningen
- Noaberschap Beuningen/Samen actief ouder
- Centrale rol dorpscafé
- Dorpsblad
- BOE (Beuningen Outdoor Events)

Deze projectgroepen komen sinds november elke 3e maandag van de maand bij elkaar om te werken aan ‘hun’ project(en) en informatie met ander projecten te delen. lees meer...
Boeiend Beuningen
De startavond voor de projecten van 'Boeiend Beuningen' op maandag 20 november in CR Sterrebos werd druk bezocht. Met een groep van zo'n 60 enthousiaste Beuningers is de aftrap gedaan! De eerste stappen voor de verschillende projecten zijn alweer gezet! lees meer...
Zichtbaar : 0 - 9 van 9
<< < 1 > >>